Νέα - Ανακοινώσεις

Δύο ειδικές συνεδριάσεις για το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου

Δύο ειδικές συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου,  την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024, σε αίθουσα του Δημαρχείου.

Στις 19.00 μ.μ. θα γίνει η πρώτη ειδική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και εισηγητή το Δήμαρχο κ. Θεοφάνη Στάθη.

Ακολούθως στις 20.00 μ.μ. θα γίνει η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κα. Φανή Δασκάλου και απευθύνεται στους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, αναφέρονται τα εξής:

«Παρακαλούμε όπως καταθέσετε εγγράφως στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024 τα θέματα που επιθυμείτε να θέσετε και τα οποία αφορούν στο έργο της Δημοτικής Αρχής

Σας γνωρίζουμε ότι:

-Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα θέμα. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23)

-Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23)

-Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23)

-Επιπλέον των ανωτέρω δέκα θεμάτων, έως δύο θέματα μπορούν να συζητούνται εφόσον τα έχουν θέσει οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων. Αν έχουν υποβληθεί πάνω από δύο θέματα από τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, τότε διενεργείται κλήρωση. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23)».

Σχετικά Άρθρα