Νέα - Ανακοινώσεις

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δήμου Τεμπών – Υποβολή θεμάτων

Στις 30.10.2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί η 5η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δήμου Τεμπών για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων “Αντλιοστάσιο” στο Μακρυχώρι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν.5056/2023 όπου προστέθηκε άρθρο 67Α στο Ν.3852/2010.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων να αποστείλουν τα θέματα που θα ήθελαν να συμπεριληφθούν προς συζήτηση στην ειδική αυτή συνεδρίαση μέχρι το Σάββατο 26.10.2024.

Στη συνεδρίαση αυτή, η οποία είναι δημόσια, συζητούνται έως δέκα (10) θέματα τα οποία τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους και επιπλέον έως δύο (2) θέματα τα οποία τίθενται από τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, και στα οποία απαντάει εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής. Οι προσκαλούμενοι με την παρούσα Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων μπορούν να καταθέσουν έως ένα (1) θέμα ο καθένας προς συζήτηση.

Σε περίπτωση που τα θέματα που θα προταθούν εμπρόθεσμα από τους δημοτικούς συμβούλους υπερβαίνουν τα δέκα (10) ή αυτά που θα προταθούν από Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων υπερβαίνουν τα δύο (2), τα θέματα που θα εγγραφούν τελικά στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν, θα προκύψουν μετά από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης από το προεδρείο.

Επισημαίνεται πως κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, και δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Για την έναρξη και διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης δεν είναι απαραίτητο να συντρέχει η απαιτούμενη απαρτία, όπως αυτή προσδιορίζεται στην παρ. 10 του άρθρου άρθρο 67 του Ν. 3852/ 2010.

Σχετικά Άρθρα