Νέα - Ανακοινώσεις

Η ημερήσια διάταξη της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου

Ορίστηκε η ατζέντα θεμάτων της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν.3852/2010 (Α΄ 87), όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 Ν. 5056/2023, καθώς και της υπ’ αριθμ. 98 (α.π.8182/26-01-2024) εγκυκλίου του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα κάτωθι θέματα:

1ο ΘΕΜΑ: Ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τις οφειλές προς το δήμο Ρήγα Φεραίου, της εταιρείας “ΒΙΕΣ ADECA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ”, όπως προκύπτουν μετά την 156/2024 της 19/7/2024 κατά πλειοψηφία απόφαση της δημοτικής επιτροπής

(Παπαδάμ Γεώργιος).

 

2ο ΘΕΜΑ: Μετά από τα δυσάρεστα που έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά την εγκατάσταση και λειτουργία Λουνα Παρκ, ζητούμε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, για το αν έχει προβεί σε έλεγχο των  πιστοποιητικών καταλληλότητας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων για το Λουνα Παρκ που θα εγκατασταθεί στην εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου και γενικότερα αν έχουν ελεγχθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας (Γιάτσιος Κωνσταντίνος).

3ο ΘΕΜΑ: Ποιά η στρατηγική διαχείρισης του προβλήματος με τα νεκρά ψάρια που βρίσκονται στις τάφρους, στα χαντάκια,  σε όλη την πρώην πλημμυρισμένη περιοχή  αλλά και εντός της τεχνητής λίμνης Κάρλας;

Τί ενέργειες έχουν γίνει από την πλευρά της δημοτικής αρχής του δήμου Ρήγα Φεραίου ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των πολιτών του δήμου μας αλλά και η υγεία του οικοσυστήματος όσο τα νεκρά ψάρια προχωράνε σε σήψη; (Μωραΐτης Χρήστος).

4ο ΘΕΜΑ: Εν όψει του επικείμενου χειμώνα και έχοντας υπ’ όψιν όσα προκάλεσε η θεομηνία το Σεπτέμβριο του 2023, σε ποιές ενέργειες έχει προβεί η δημοτική αρχή για την αντιπλημμυρική προστασία των κοινοτήτων, τί ενέργειες έχουν γίνει για τον καθαρισμό  των φρεατίων και όλων των ρεμάτων εντός των οικισμών του δήμου Ρήγα Φεραίου; (Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης).

Σχετικά Άρθρα