Νέες μορφές συνεργατισμού και η συμβολή τους στην τοπική οικονομία

Στο Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου και πιο συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Ζαγοράς 

πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλιας με τίτλο « Νέες μορφές συνεργατισμού και η συμβολή τους στην τοπική οικονομία».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Ζαγοράς με ιδιαίτερη επιτυχία.

DSC 0472

Οι εισηγητές εκπρόσωποι των συνεταιρισμών Ζαγοράς , ΘεςΓάλα  και ΘεςΓή παρουσίασαν εξαιρετικές εισηγήσεις αναλύοντας με σαφήνεια τις δράσεις των συνεταιρισμών , τα πλεονεκτήματα του συνεργατισμού τις μεθόδους του σύγχρονου marketing  σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης περιέγραψαν τις διαδικασίες σύστασης ενός συνεταιρισμού και ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα του συνεργατισμού έναντι των μεμονωμένων παραγωγών . Το μειωμένο κόστος παραγωγής , το καλύτερο marketing  και management , οι καλύτερες και πιο αξιόπιστες εμπορικές συμφωνίες , η βεβαιότητα είσπραξης των κερδών και η καλύτερη ενημέρωση των παραγωγών του συνεταιρισμού στις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, συγκομιδής και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων , ήταν οι σημαντικότερες αναφορές των εισηγητών.  

dsc 0453

 Σημαντική ήταν η αναφορά που έκανε η αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Ζαγοράς,  κ. Βαρούτα , όταν περιέγραψε την διαχρονική πορεία του Συνεταιρισμού ο οποίος δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και έναν αιώνα , πρόσφατα μάλιστα εορτάστηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα 100 χρόνια λειτουργίας καθώς και οι αναφορές των εκπροσώπων των Συνεταιρισμών  ΘεςΓάλα και ΘεςΓή  κου Χαρδαλούπα και κ. Παναγιώτου που παρουσίασαν την λειτουργία των νέων συνεταιρισμών σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση.  

DSC 0477


DSC 0485


DSC 0488


dsc 0468a

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας, δήλωσε ενθουσιασμένος από την ποιότητα των εισηγήσεων , των τοποθετήσεων που ακολούθησαν , αλλά και του γόνιμου προβληματισμού που αναπτύχθηκε και είπε ότι η πρωτοβουλία της ΠΕΔ Θεσσαλίας να διοργανώνει ημερίδες σε συγκεκριμένους Δήμους μακριά από την έδρα της και να αναδεικνύει τα δυνατά σημεία της κάθε περιοχής αρχίζει να αποδίδει ορατά αποτελέσματα και  να κινητοποιεί τις τοπικές παραγωγικές ομάδες καθώς επίσης και να δίνει το έναυσμα για ένα δημιουργικό προβληματισμό. 

Dhmarxos Zagoras


Το συντονισμό της ημερίδας έκανε ο Δ/ντης της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος.

IMG 0115


ZAGORIN.pdf

Kalfountzos-THESGH.pdf

Hardaloupas THESGALA.pdf



pineios-diethnes-synedrio
ped-Klimatiki-allagi
poleodomika-stoixeia
politistikes-diadromes

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

« Μάιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

ΠΕΔ Θεσσαλίας

Πανός 14, 41222, ΛΑΡΙΣΑ

Τηλ: 2410259757, 2410251261

fax : 2410539259

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Στατιστικά

Έχουμε 23 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Tags...

Θεσσαλία, ΠΕΔ, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σποράδες, Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, Περιφέρεια

Follow Us

fb 2   youtube2

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδας ItBiz (an ITBIZ International BU)

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

Log in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Ακύρωση