Συνάντηση Εργασίας ΠΕΔ Θεσσαλίας και ΕΕΤΑΑ στις 4/3/2013

 

Συνάντηση εργασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αντικείμενο την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τους Δήμους της Θεσσαλίας σε θέματα σχετικά με την ένταξη έργων τους στο ΕΣΠΑ.

Τη συνάντηση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρίζος Κομήτσας, Δήμαρχος Κιλελέρ και η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κ. Νατάσα Οικονόμου και Αντιδήμαρχος Βόλου. Ο κ. Κομήτσας τόνισε την ανάγκη που υπάρχει ώστε η ΕΕΤΑΑ να συνδράμει, όσο είναι δυνατό τους Δήμους και ιδιαίτερα τους μικρούς καθώς οι προϋποθέσεις για την υποβολή επιλέξιμων προτάσεων είναι ιδιαίτερα αυστηρές και οι Δήμοι αντιμετωπίζουν συχνά πολύ σοβαρές δυσκολίες στην προώθηση των προτάσεών τους. Η κ. Οικονόμου από την πλευρά της επεσήμανε τη χρησιμότητα τέτοιων συναντήσεων, καθώς, στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία που τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε καθίζηση, το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και αρμόδια στελέχη των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Φεγγίτης, στέλεχος της ΕΕΤΑΑ, υπεύθυνος για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα θέματα εισηγήθηκαν ο κ. Ιωάννης Μέξης, Προϊστάμενος Ε.Φ.Δ. ΕΕΤΑΑ και ο κ. Χαράλαμπος Λάμπρου, Προϊστάμενος Μονάδας Α' Ε.Φ.Δ. ΕΕΤΑΑ.

Η ΕΕΤΑΑ ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης έργων ΕΣΠΑ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση από τους Δήμους των ανοικτών προσκλήσεων για την ένταξη ώριμων πράξεων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας καθώς και σε τρόπους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την αξιολόγηση των προτεινόμενων πράξεων για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια οι παραβρισκόμενοι αιρετοί και στελέχη των Δήμων τοποθετήθηκαν, αναφερόμενοι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι όσον αφορά στις διαδικασίες υποβολής προτάσεων και διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία ένταξης των έργων, ενώ τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ επισήμαναν τις ελλείψεις που συχνά παρουσιάζονται στους φακέλους των Δήμων και την ανάγκη βελτίωσης των διαδικασιών ώστε να εξελίσσεται απρόσκοπτα η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ.

pineios-diethnes-synedrio
ped-Klimatiki-allagi
poleodomika-stoixeia
politistikes-diadromes

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

« Ιούλιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Επικοινωνία

ΠΕΔ Θεσσαλίας

Πανός 14, 41222, ΛΑΡΙΣΑ

Τηλ: 2410259757, 2410251261

fax : 2410539259

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Στατιστικά

Έχουμε 34 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Tags...

Θεσσαλία, ΠΕΔ, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σποράδες, Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, Περιφέρεια

Follow Us

fb 2   youtube2

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδας ItBiz (an ITBIZ International BU)

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

Log in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Ακύρωση