Ανακοίνωση Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας για Πρόσκληση Επιτροπής Πρωτοβουλίας Ε.ΘΕ.Μ.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι με χαρά φιλοξενεί στον ιστότοπό της

την παρακάτω ανοικτή πρόσκληση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου και της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) για διάλογο σχετικά με το θέμα των διαχείρισης των υδάτων και των αντίστοιχων έργων.

Καλούμε από την πλευρά μας όλους τους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές να συμβάλλουν με τις απόψεις τους στα σοβαρά αυτά θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) εκτιμούν ότι τα θέματα της Διαχείρισης Υδάτων και των αντίστοιχων έργων (υδρεύσεις, αρδεύσεις, παραγωγή ενέργειας κ.λ.π.) αποτελούν για την περιοχή μας μερικά από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Για τα θέματα αυτά έχουν αναληφθεί επανειλημμένα σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως Συνέδρια, ημερίδες, ανακοινώσεις, επαφές με κόμματα κ.λ.π. με στόχο την ενημέρωση του λαού και των φορέων της Θεσσαλίας αλλά και την διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων από την Κυβέρνηση.

Ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός υγιούς διαλόγου και στην διαμόρφωση κοινών θέσεων και στόχων στις διεκδικήσεις μας, επιλέξαμε την σύνταξη ενός πλαισίου θέσεων, όπως αυτές προέκυψαν από την εδώ και πολλά χρόνια διαβούλευση και κοινή μας δράση με επιστημονικούς και άλλους φορείς (ΤΕΕ/ΚΔΘ, ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ, ΠΕΔ, κ.λ.π.). Οι θέσεις αυτές θα βρίσκονται αναρτημένες στον παρακάτω σύνδεσμο :

Καλούμε όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες, τους υποψήφιους δημάρχους ή και τους εκπροσώπους των αντίστοιχων παρατάξεων στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, να συμμετάσχουν στην διαδικασία αυτή υποβάλλοντας τις τοποθετήσεις και τα σχόλια στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστότοπου ypethe.gr ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ">info@ypethe.gr).

Έως τις 10 Μαΐου 2019 θα παραμείνουν αναρτημένα στην διάθεση των πολιτών και στην συνέχεια θα ομαδοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε αφενός να συμβάλλουμε στην ενημέρωση του λαού της περιοχής μας αφετέρου να προσδώσουμε πιο ουσιαστικό χαρακτήρα στον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα κατά την προεκλογική περίοδο.

Με εκτίμηση

Αρχοντής Δημήτρης, πρ. Δήμαρχος Καρδίτσας

(για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας)

Ιωάννης Καλλές, Πρόεδρος ΕΘΕΜ