Συνάντηση Αποτύπωσης Αποτελεσμάτων Συμμετοχής της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην Nostos EXPO 2017

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέας του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Ρένας Καραλαριώτου

πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της έδρας της Ένωσης στην Λάρισα, συνάντηση για τη λεπτομερή αποτύπωση των αποτελεσμάτων συμμετοχής της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην 2η Διεθνή Έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό NostosEXPO 2017 (Ναύπακτος 13-16/10/2017)

Στη συνάντηση εκτός της Γενικής Γραμματέως του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου παρεβρέθηκαν ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας Δημήτριος Τσούμας, ο Σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και συντονιστής των συναντήσεων στη έκθεση NostosEXPO 2017 Τάσος Γούσιος και επιχειρηματίες της Θεσσαλίας που συμμετείχαν ως συνεκθέτες στην έκθεση.

nostos 1

Μέσα από τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκόμενων αναγνωρίστηκε ως θετική η συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας στην έκθεση η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες και φορείς της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν όχι μόνο σε συναντήσεις με touroperators και εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό αλλά σε συνεδριακές και παράλληλες εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

nostos 2

Έγιναν επισημάνσεις και προτάσεις ως προς το οργανωτικό επίπεδο της έκθεσης και τέθηκαν προδιαγραφές για τη μελλοντική συμμετοχή της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην συγκεκριμένη έκθεση  αλλά και για τις προοπτικές συμμετοχής της σε ανάλογες εκθέσεις  του εσωτερικού και του εξωτερικού.

nostos 3

Τονίστηκε η εξαιρετική δυναμική που παρουσιάζει η Θεσσαλία λόγω των πλούσιων φυσικών πόρων που διαθέτει, της αγροτικής δραστηριότητας και των ξεχωριστών  προϊόντων της που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της και η ανάγκη να ακολουθήσει η Θεσσαλία την αναπτυξιακή τροχιά που της αρμόζει. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και για το θέμα της διάνοιξης, πιστοποίησης και συντήρησης των μονοπατιών στη Θεσσαλία, με τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΔ Θεσσαλίας να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κοινή σύσκεψη με την Περιφέρεια.

« Δεκέμβριος 2017 »