Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε στις  25-11-2016, το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της  ΠΕΔΘ

, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial.Εκτός των Συνέδρων (Δήμαρχοι – Δημοτικοί Σύμβουλοι), το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός.


dsc 0520

Ο κος Αγοραστός, στον χαιρετισμό του, τόνισε με έμφαση, την άριστη συνεργασία που υπάρχει  μεταξύ της Αυτοδιοίκησης  Ά και ΄Β  βαθμού. Χαρακτηριστικά  είπε ότι οι Δήμαρχοι είναι άμεσοι συνεργάτες της Περιφέρειας, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του ΕΣΠΑ, υλοποιείται από τους Δήμους.  Έκανε αναφορά στον Καλλικράτη λέγοντας  ότι μεταρρυθμίσεις στην Τ.Α. θα έπρεπε να γίνουν σε μία πιο κατάλληλη χρονική περίοδο.

Ο πρόεδρος του  Ε.Σ. κος Κουφογάζος Κ. , Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης, ανέλυσε στο συνέδριο, την οικονομική διαχείριση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το έτος 2016 και  τόνισε ότι η ΠΕΔ , παρά τις μειώσεις και περικοπές στη χρηματοδότηση, συνεχίζει τις δράσεις της και ανταποκρίνεται πλήρως στις οικονομικές υποχρεώσεις.

dsc 0524

Βασικός εισηγητής του Συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Κος Κωτσός Γεώργιος  , ο οποίος τόνισε ότι  σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα μας, και δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης, η ΠΕΔ , καλείται να διαδραματίσει ένα πιο διεκδικητικό και δυναμικό ρόλο στα δημόσια δρώμενα προς όφελος του πολίτη.

Στη συνέχεια έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το τρέχον έτος και αναφέρθηκε στην θεσμική αλλαγή του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» με την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και διοίκησης  της Δημόσιας διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Στην τοποθέτησή του επίσης έκανε αναφορά σε σημαντικά ζητήματα της  Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης όπως τα οικονομικά των Δήμων, στο εκλογικό Σύστημα για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές, τη θέση και τον ρόλο των αιρετών στα Δημόσια δρώμενα, τη συμμέτοχη των ΟΤΑ σε προγράμματα για την τοπική ανάπτυξη αλλά και άλλα θέματα των Δήμων που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Τόνισε με έμφαση τον προβληματισμό του και ενημέρωσε τους συνέδρους ότι η τοποθέτησή του στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα είναι υπό μορφή ερωτημάτων και θα απαιτεί απαντήσεις.

dsc 0533

Ο Δήμαρχος Λάρισας κος Καλογιάννης τοποθετήθηκε ως επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης,  κάνοντας αναφορά στις σχέσεις συνεργασίας  που αναπτύχθηκαν μεταξύ των αιρετών ανεξαρτήτως της πολιτικής τους προέλευσης και  ανέλυσε τη θέση του σχετικά με το εκλογικό σύστημα της Τ.Α. , έθεσε ζητήματα Δημοκρατίας , ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, ενίσχυσης  τοπικών συμβουλίων και αποσύνδεσή  τους από τα δημοτικά συμβούλια, για την κοινωνική αλληλεγγύη και τη λειτουργία ενός πιο αποκεντρωμένου κράτους.

dsc 0538

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κος  Καϊκης Γ. , Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων, αναφέρθηκε στη λειτουργία του Καλλικράτη, λέγοντας ότι η οικονομική κρίση σίγουρα επηρέασε την εξέλιξη του, αλλά ταυτόχρονα η εφαρμογή του ήταν προκαθορισμένη.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο κύριος Κομήτσας Ρίζος, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλελέρ και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας , ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Εσεριδης Δ. , ο κος Παπαθανασίου Δ.  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικαίων , ο Δήμαρχος Κιλελέρ κος Νασιακόπουλος Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κος Καραχάλιος Α. και ο κος Μιτζίκος Δ. , Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου. 


dsc 0542

Κομήτσας Ρίζος, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλελέρ και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας


dsc 0545

Δήμαρχος Αλμυρού κος Εσεριδης Δ.


dsc 0548

ο κος Παπαθανασίου Δ.  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικαίων 

 

dsc 0550

ο Δήμαρχος Φαρσάλων κος Καραχάλιος Α. 

 

dsc 0555

ο κος Μιτζίκος Δ. , Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου

pineios-diethnes-synedrio
ped-Klimatiki-allagi
poleodomika-stoixeia
politistikes-diadromes

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

« Μάιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

ΠΕΔ Θεσσαλίας

Πανός 14, 41222, ΛΑΡΙΣΑ

Τηλ: 2410259757, 2410251261

fax : 2410539259

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Στατιστικά

Έχουμε 102 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Tags...

Θεσσαλία, ΠΕΔ, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σποράδες, Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, Περιφέρεια

Follow Us

fb 2   youtube2

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδας ItBiz (an ITBIZ International BU)

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

Log in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Ακύρωση