Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας , κος Κωτσός Γεώργιος 

υποδέχτηκε τον Dr. Gezar Trutkowki του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας και το θέμα της συζήτησης ήταν το Θεσμικό Πλαίσιο της Τ.Α. στην Ελλάδα, η καταγραφή και η αξιολόγηση αναγκών της Τ.Α. καθώς και οι ανάγκες για κατάρτιση στο χώρο της Τ.Α.

            Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας έκανε μια πλήρη ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης , αναφέρθηκε στην λειτουργία των ΟΤΑ , στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, τόνισε τις δυσλειτουργίες προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις και την ανάγκη άμεσων βελτιώσεων στα πλαίσια μιας τεκμηριωμένης Μεταρρύθμισης. Τόνισε ότι μόνο μέσα από μια ισότιμη σχέση Κράτους – Αυτοδιοίκησης μπορεί να προκύψει ανάπτυξη και ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν πρέπει να αφορά μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο κεντρικό κράτος. Η διοικητική , οικονομική αυτοτέλεια της Τ.Α και η ενίσχυση αποκεντρωμένων θεσμών είναι απαραίτητα συστατικά προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση , οι Δήμοι να επιτύχουν στον ιστορικό τους ρόλο.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις και την καταγραφή των παρατηρήσεων επί του θεσμικού πλαισίου ,θα προσδιοριστούν πιο εύστοχα τα προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων , των Περιφερειών και θα σκιαγραφηθεί το εύρος και οι τύποι των αναγκών που σχετίζονται με την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης ο Δ/ντης της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος , ο σύμβουλος του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Μπίτης Αθανάσιος , ο υπεύθυνος της ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας κος Φεγγίτης Δημήτρης με τον συνεργάτη του κο Βαλάκα καθώς και ο διερμηνέας κος Στασινόπουλος .

pineios-diethnes-synedrio
ped-Klimatiki-allagi
poleodomika-stoixeia
politistikes-diadromes

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

« Μάιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

ΠΕΔ Θεσσαλίας

Πανός 14, 41222, ΛΑΡΙΣΑ

Τηλ: 2410259757, 2410251261

fax : 2410539259

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Στατιστικά

Έχουμε 88 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Tags...

Θεσσαλία, ΠΕΔ, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σποράδες, Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, Περιφέρεια

Follow Us

fb 2   youtube2

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδας ItBiz (an ITBIZ International BU)

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

Log in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Ακύρωση